O nouă competiţie de rugby la Dragu

Federaţia Română de Rugby, prin Departamentul de Dezvoltare Transilvania, Şcoala Gimnazială Dragu şi Primăria Dragu organizează vineri, 13 octombrie, cea de-a doua ediţie a „Cupei Stejăreilor” la rugby tag.
De organizarea acestei competiţii se ocupă, la fel ca anul trecut, sălăjeanul Gheorghe Sabău, director de dezvoltare în cadrul Federaţiei Române de Rugby pentru zona Transilvania.
Evenimentul este destinat elevilor din ciclul gimnazial, iar la ediţia de anul trecut au participat peste 70 de copii provenind din diferite şcoli sălăjene.
La ediţia din acest an şi-au anunţat prezenţa şcolile din Buciumi, Agrij, Treznea, Cehu Silvaniei şi Dragu, reprezentate prin profesorii Mariana Puşcaş, Olimpiu Petrean, Sergiu Moldovan şi Cosmin Ardelean, dar organizatorii evenimentului aşteaptă şi reprezentanţi ai altor şcoli sălăjene, dornici să cunoască tainele sportului cu balonul oval.
„Un nou început, noi emoţii cu aceeaşi profesori inimoşi, cărora le mulţumim din suflet. Suntem bucuroşi de continuitate, vrem să creştem în valoare şi, în premieră, după competiţia de rugby tag vom defăşura şi meciuri demonstrative de minirugby cu copiii din clasele a V-a şi a VI-a. Vrem să demarăm un nou proiect, de trecere de la rugby tag la minirugby, iar cu aceste generaţii să urcăm în fiecare an până la finalizarea studiilor gimnaziale. O şansă în plus de cunoaştere, perfecţionare şi, de ce nu, de depistare a elementelor dotate spre a fi dirijate către cluburile de rugby şi centrele de excelenţă din zonă. Aşadar, rugby-ul sălăjean porneşte la drum, sperăm să fie de bun augur şi să avem susţinerea tuturor celor care iubesc acest sport dar şi a forurilor de specialtete şcolare şi sportive. Nimic nu este prea mult sau prea greu atunci când vorbim despre educaţia copiilor noştri, fie ea şi prin rugby”, a declarat Gheorghe Sabău.
La ediţia de anul trecut a fost prezentă şi o echipă din localitatea Mănăstireni, judeţul Cluj, iar competiţia a fost câştigată de echipa Şcolii Gimnaziale din Dragu, condusă de profesorul Cosmin Ardelean.

Leave a Comment